Verliefd zijn is veel leuker..

 

Verliefd zijn is veel leuker en makkelijker dan.. Hou maar op mijn beste meneer Meeuwis.

 

Ik had het laatst nog met mijn betere wederhelft erover op het moment dat wij vanuit het Philips Stadion hem luid stonden toe te juichen. Hoog boven in de tribunes keken we naar het blauw witte persoontje op het prachtig oranje versierde podium. Terwijl we er niet aan probeerden te denken hoe hoog we eigenlijk zaten. Allebei met een biertje in ons hand – die van haar uiteraard al een stuk leger – stonden we daar. We waren niet zomaar aan het meezingen. Het geluid kwam niet zomaar uit onze schorre keeltjes, die wij probeerden te smeren met het vloeibare goud. En het waren niet zomaar onze vrolijke ogen die daar naar beneden naar het podium keken. Nee. Beide voelden we precies waar hij over zong. Onze ogen straalden net zo als dat zijn woorden door de boxen vlogen. Heel even bleef ik stil.

Ik keek langzaam rond en zag hoe iedereen luidkeels mee stond te zingen, hoe bij iedereen de ogen glunderden en wat voor moment van puur het geluk het eigenlijk was. Zoveel geluk, liefde en zaligheid in dat pieterpeuterige tijdbestek op die paar honderd vierkante meter. Een stadion vol met mensen die hun zorgen volledig waren vergeten. Opnieuw hoorde ik hem – en het complete stadion – zingen hoeveel leuker verliefd zijn is en vooral hoeveel makkelijker. Ik schudde mijn hoofd terwijl ik mijn gedachte de vrije loop liet gaan. Ze vlogen terug naar de – zeldzame – momenten dat ik mij verliefd voelde. Guus, je hebt absoluut een punt. Althans, ergens. Ik dacht terug aan de momenten waarbij mijn ogen straalde van geluk, waar tranen bijna aan te pas kwamen. De momenten waarop ik mij verbaasde dat dit gevoel überhaupt mogelijk was. Momenten dat de haren op mijn armen recht overeind gingen staan, ik kippenvel kreeg en dat vervolgens de vlinders die ik in mijn buik voelde een weg baande naar mijn wangen om daar een lichte blos op te laten verschijnen. En bovenal het gevoel dat ik mij nooit weer zo zou voelen. Jazeker, verliefd zijn is heel leuk. Maar, mijn lieve Guus, makkelijker? Ondanks dat jij een van de weinige Nederlandse zangers bent waar ik zo een hele avond naar zou kunnen luisteren, moet ik je daar zeer zeker ongelijk in geven. Ik zal het eerst zacht uitdrukken.. Het is verschrikkelijk. Verliefd zijn.. Je hoofd in de wolken hebben, nergens anders aan kunnen denken en nergens anders mee bezig zijn. Een gevoel van bezetenheid. ’s Avonds liggen te woelen in je slaap terwijl je probeert de herinneringen te laten vervagen. Je volledig bloot willen stellen, maar vervolgens doodsbang zijn daarvoor. 

 

Ik verlies mijzelf graag in momenten. Vooral de leuke momenten. Maar die momenten dat je het onderscheid kwijt bent tussen wijs en onverstandig en geen oordeel meer kunt vellen over goed en kwaad, de momenten waarop je de controle over zowel jezelf als over je omgeving kwijt bent.. Nee. Dankjewel. Ik strooi graag wat broodkruimels zodat ik de weg terug weet te vinden. Misschien is dat een beetje vals spelen, maar ik zie het liever als .. Vooruit, het is vals spelen. Het zorgt ervoor dat ik de sprong durf te wagen. Wetende dat er een touw hangt wat mij weer omhoog kan trekken, mocht dat uitzicht in het ravijn mij niet bevallen.

 

Beste meneer Meeuwis, wanneer mijn biscuitdoosje geen kruimels meer bevat en het elastiek uit mijn touw verdwenen is, vind ik verliefd zijn helemaal niet zoveel makkelijker.

 

Dan vind ik het maar lastig en eng.. 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0