Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.

 

Wanneer iemand lang genoeg tegen je zegt wat ze over je denken, is het een kwestie van tijd totdat je dit zelf gaat geloven. Begrijp me niet verkeerd, je sprak in zekere zin de waarheid. Echter, jij zag maar een fractie van het totaalplaatje, jij zag alleen maar wat jij wilde zien. Jij zag alleen maar waar jouw waarheid oog voor had. Dat is precies hetgeen wat ik juist uit het oog verloor.

 

Jouw waarheid werd langzaam mijn waarheid. Mijn schuldgevoel legde elke dag een nieuwe steen en mijn onzekerheid fungeerde als beton. Ik was een muur om mijn persoonlijkheid heen aan het bouwen, gevoed door jouw mening, zonder dat ik het zelf door had. Je vertelde mij dat ik veranderd was, dat mijn licht verdween en alleen de duisternis nog overheerste. Ik gaf je gelijk, terwijl ik niet doorhad dat het precies die muur was die het zonlicht wegnam. Mijn vrolijke glimlach werd nep, mijn stralende ogen werden water en mijn emoties werden gedoofd. Wanneer ik in de spiegel keek, zag ik enkel en alleen de jonge vrouw die jij in mij zag.

 

Er bleef niet veel meer over dan twee personen die elkaar compleet verwoest hadden in de strijd om wie het langste overeind bleef staan. Een wedstrijd om wie het sterkste was, terwijl we allebei nog nooit zo zwak waren geweest. Het was dan ook op dat allerzwakste moment dat zelfs die enorme opgebouwde muur begon te barsten. Hierdoor verdwenen de donkere wolken en liet ik de eerste zonnestralen weer toe. Ze gaven mij de kracht om de strijdbijl er bij neer te gooien. Het feit dat ik niet meer hoefde te winnen, was mijn eigen persoonlijke en ultieme overwinning. Nadat deze eerste stap was gezet en ik weer onderweg was naar mijzelf, heeft het een paar weken geduurd voordat de reflectie van mijn spiegelbeeld uit de meest verrassende hoeken werd aangevuld. Vandaag was de dag, dat weer een aantal stukjes hun oude plek terugvonden. Ik kan niet alleen maar weer naar mezelf kijken, maar ik voel hoe ik aan alle kanten weer langzaam de persoon word, die ik onbewust was verloren.  

 

 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Wie .... Ach, je kent het wel.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0