Huh, wie?


Voor de echte nieuwsgierige en/of grondige onderzoekers onder ons, nog even wat extra informatie. Hierna nog steeds hongerig naar meer? Dan nodig ik jullie van harte uit voor een babbeltje! Filosoferen we daar gezellig verder. Laat een berichtje achter in het gastenboek! Of liever de directere aanpak? Mailen mag, moet, kan naar aquilina.bloggers@gmail.com.

 

A.k.a 'mini'

Op de aardbol verschenen als een frutseltje van nog geen 50 cm met grote blauwe kijkers en een oneindig giechellachje.

 

Meer dan 20 jaar later is er vrij weinig veranderd, op een kleine extra meter na. Nog steeds dezelfde grote ogen die zich verwonderen over alles om haar heen in de wereld, en met een brede glimlach hopend elk klein mysterie te ontrafelen die erin schuil gaat.

 

Benieuwd naar hoe dit me tot dusver lukt?

Dat lees je hier! 


A.k.a 'Aquilina'

Veel mensen vragen hoe ik bij het pseudoniem Aquilina ben gekomen. Het leuke hieraan is dat daar geen eenduidig antwoord op kan worden gegeven. 

 

De naam Aquilina is een samenvoegsel van meerdere woordspelingen door de jaren heen, maar de basis is ontstaan vanuit het woord 'aquila'. Dat is de Latijnse benaming van het sterrenbeeld 'de Arend'. De arend is voor mij van jongs af aan een belangrijk dier geweest; symbolisch gezien. In de mythologie kent de arend enorm veel verwijzingen, maar hij staat in mijn ogen voor moed, kracht en vrijheid. Zaken waar ik mijn gehele leven al veel waarde aan hecht. Daarnaast is de woordspeling met het Engelse woord 'quill' voor mij natuurlijk onmiskenbaar en tot slot heeft de naam ook voldoende overeenkomsten met mijn eigen naam.

 

En zo werd Aquilina geboren. 

 

“Innoveren, organiseren, creëren, stimuleren & motiveren”

Daarnaast inmiddels een officieel afgestudeerde HRM'er met onwijs veel liefde voor de horeca. Na een aantal jaar het doel te hebben gehad om mijn papiertje te halen, stond ik na afgelopen zomer opeens met beiden benen in de grote mensen wereld. Ik ben nog altijd bezig met mijn zoektocht naar de ultieme combinatie van mijn twee grote passies: HR en horeca. Een eigen zaak staat zeker nog ergens als stip op de horizon, maar zoals we allemaal weten, is de reis er naar toe zeker zo belangrijk als de eindbestemming ... Voorlopig houd ik mij dus nog even bezig met het vullen van mijn rugzakje. 

 

 

Met mijn enthousiasme aan mijn zijde en gedrevenheid paraat,

vormen levendig en creatief beiden mijn kameraad.

Ook rechtvaardig en intuïtief mogen niet ontbreken

en behoort een kritische toch scherpe blik niet tot mijn gebreken.

Structuur en chaos zijn samen mijn vriend,

ik geloof in hard werken en krijgen wat je verdient.

Ten slotte, koppig, eigenwijs, maar leergierig net zo zeer

en een enorme passie voor dichten, schrijven en gefilosofeer.

Aangenaam!

Even lachen naar 't vogeltje!

Nu ben ik heel leuk mezelf als horecaliefhebber, HRM'er en schrijver aan het introduceren, maar dan ontbreekt het laatste stukje nog. Ook mijn oog half dichtknijpen om door een lens te kijken, behoort tot een van mijn favoriete bezigheden. Wanneer ik op vakantie ben, dat gaat de camera geheid mee en zal ik proberen alle wonderen die onze wereld te bieden heeft, vast te leggen in een simpel plaatje. Ik houd mij zowel bezig met omgevingsfoto's, portretten als macro. Ik vind het echter vooral een uitdaging om zaken vanuit een bepaalde hoek vast te leggen, waardoor het een heel ander perspectief biedt - want hé, the devil is in the detail.